facebook

“До листопада покращень не буде”: з’явився тривожний прогноз щодо війни в Україні

Військовий експерт поділився припущеннями щодо планів окупантів


Російські окупанти продовжують атакувати українські міста, обстрілюючи мирне населення. Військовий експерт поділився своїми припущеннями у ситуації на фронті і сказав, коли можуть бути покращення, пише Телеграф.

Військовий оглядач та полковник СБУ у відставці Олег Старіков поділився своїми прогнозами про війну в Україні. На жаль, за його словами, найближчим часом українцям не варто чекати на покращення.

Він вважає, що зараз окупанти ведуть тактику “війни міст”. Бойові дії перенесені з лінії фізичного опору до тилу. Говорити про те, що обстріли українських міст вщухнуть, не можна — найближчими місяцями ситуація погіршуватиметься.

Після “війни міст” росія може вдатися до тактики килимових бомбардувань.

Він наголошує, що зараз війна ведеться не лише на фізичній лінії зіткнення.

“Чим міцніший наш тил – тим сильніша лінія оборони. І Росія зараз робить все можливе, щоб зруйнувати тил, щоб рівень політичного, морального та психологічного стану громадян погіршився. Війна йде в ментальному та моральному плані зараз”, – зазначає експерт.

За його словами, Росія сподівається деморалізувати населення в тилу, щоб підірвати обороноздатність України.

Експерт не поділяє тієї точки зору, що війна в Україні триватиме роками. Також він вважає, що покращень для українців не буде найближчим часом точно. Проте ситуація може змінитись у листопаді напередодні виборів президента США.

“Сто відсотків до листопада покращень не буде. До 5 листопада буде ескалаційний стан, синусоїда все вище і вище. Що буде після 5 листопада я сказати не можу і ніхто з інших експертів не скаже, хіба що шахраї на кшталт “два-три тижні””. Що буде після виборів у США дивитися вже потім, виходячи з геополітичної реакції”, – каже Олег Старіков.

Джерело.

Close