facebook

Перевірте лічильник: газовики почали виписувати штрафи по 20 тисяч грн

Українське законодавство передбачає відповідальність за незаконне споживання комунальних послуг, у тому числі за втручання у роботу лічильників. Судова практика у таких справах постійно поповнюється новими прецедентами, і це необхідно знати, щоб не помилитися.


Докладніше про те, що газовики почали виписувати штрафи по 20 тисяч грн, інформує ФОКУС.

Нещодавнє судове рішення, винесене на користь АТ “Волиньгаз”, яскраво демонструє серйозність наслідків несанкціонованого втручання у роботу лічильників газу. Йдеться про справу, в якій місцевий житель був притягнутий до відповідальності за крадіжку природного газу та змушений був відшкодувати компанії значні збитки.

Повідомляється, що під час планової перевірки лічильника газу працівники “Волиньгазу” виявили явні ознаки втручання у його роботу: отвір у корпусі та затертий циферблат. Експертиза підтвердила, що прилад було пошкоджено з метою спотворення свідчень та незаконного споживання природного газу.

На підставі експертного висновку комісія “Волиньгазу” розрахувала обсяг неврахованого газу та надала споживачеві відповідний рахунок. Сума заборгованості становила майже 14 800 гривень. Крім того, споживач був зобов’язаний сплатити витрати на проведення експертизи та судовий збір.

Суд, розглянувши всі подані докази, повністю задовольнив позов “Волиньгазу”. Рішення суду є яскравим прикладом того, що спроби незаконного споживання енергоресурсів неминуче призводять до серйозних фінансових наслідків.

Як захистити себе від подібних ситуацій

Щоб уникнути таких проблем, споживачам рекомендується:

Обережно ставитись до лічильника газу: Не допускати пошкоджень приладу та його пломб.
Регулярно проводити перевірку лічильника: Своєчасна перевірка дозволяє уникнути спірних ситуацій.
Оформляти всі документи, пов’язані зі споживанням газу: Зберігати договори, акти приймання-передачі та інші документи.
У разі виникнення проблем звертатися до газопостачальної компанії: Співробітники компанії допоможуть розібратися в будь-якій ситуації та нададуть необхідну консультацію.
Випадок із волинським споживачем є яскравим прикладом того, що спроби незаконного споживання енергоресурсів не залишаються безкарними. Для забезпечення безперебійного та безпечного газопостачання необхідно дотримуватись правил користування газом та своєчасно оплачувати рахунки.

Джерело.

Close