facebook

Мобілізація скасовується: вже роздані повістки почали анулювати – подробиці

Видані повістки почали скасовувати, що відбувається
Деяким військовозобов’язаним чоловікам почали скасовувати повістки, видані ним представниками ТЦК. Про це повідомляється у Телеграм-каналі.


У яких випадках це може статися, пояснив керівник управління персоналу штабу командування Сухопутних Сил України Роман Горбач.

Виявляється, такі випадки трапляються, якщо повістка була вручена чоловікові, який має бронь або відстрочку від мобілізації.

Зараз під час дії військового стану всі військовозобов’язані чоловіки повинні мати при собі військові документи, що засвідчують їхній статус. На тих, хто має броню або відстрочку від мобілізації, це правило також поширюється. Вони повинні завжди мати при собі документ, що підтверджує їхнє право на відстрочку.

– І при їхньому пред’явленні вручення повістки не буде, – каже Горбач.

Однак не всі чоловіки дотримуються цих вимог, у тому числі й тих, що мають броню. Тому їх можуть зупинити працівники ТЦК та видати їм повістку або одразу відвезти на проходження медкомісії.

У такому разі, якщо повістка вже отримана, військовозобов’язаний повинен з’явитися за цією повісткою в обумовлений час, але обов’язково з документами, що підтверджують, що він заброньований або має право на відстрочку. У цьому випадку повістку, яка була видана йому, скасують.

Джерело.

Close