facebook

Антитіла до Коронавірусу зникають на третій місяць після хвороби

Антитіла до Коронавіруси SARS-CoV-2 зникають з крові і організму вже через три місяці.

Про це, як пише Daily Mail, з’ясували канадські медики з Центру крові Гема-Квебек.

При цьому вчені не знають, як поводиться імунітет людини до COVID-19 після вакцинації.

«Зараз проходить безліч клінічних випробувань щодо використання плазми крові перехворілих для лікування коронавируса. Виникло питання – в який момент потрібно збирати кров для отримання максимальної кількості антитіл. Наші спостереження показують, що вони далеко не вічні. Якщо ви перехворіли COVID-19 і хочете допомогти, потрібно здати кров як можна раніше », – говорить Рене Базен (одна з авторів дослідження).

Вчені досліджували зразки крові людей, які перехворіли COVID-19. Експерти щотижня збирали зразки у 15 добровольців і відстежували те, як змінюється концентрація антитіл. Виявилося, що концентрація антитіл в організмі видужали починає падати приблизно на 88 день після зараження. Тоді як за наступні три тижні вона зменшилася приблизно на половину, а в результаті приблизно через три-чотири місяці антитіла до COVID-19 майже повністю зникали з організму перехворіли.

Вчені також кажуть, що їх висновки стосуються тільки антитіл тих, хто перехворів COVID-19. Вони пояснюють, що при вакцинації імунна відповідь виробляється інакше. Поки у фахівців немає підстав вважати, що імунітет до COVID-19 після вакцинації зникне так само швидко, як після перенесеної хвороби.

Джерело.

Close