facebook

Вакцинованих від covid-19 занесуть до загальної е-бази: Ляшко розповів, для чого готуватися

Українців, які пройдуть вакцинацію від коронавірусу, занесуть в спеціальну електронну базу для того, щоб потім лікарі змогли видати довідку про щеплення. Про це заявив головний санітарний лікар Віктор Ляшко в ефірі “Україна 24”.

 


Заступник міністра охорони здоров’я розповів, що коли паспорти вакцинації введуть на міжнародному рівні, то така система дозволить оперативно видавати довідки про щеплення.
Ляшко зазначає, що держава зацікавлена в тому, щоб вакцинувати громадян безкоштовно. А за власні кошти українці зможуть купити вакцину тільки в другому півріччі 2021 року.

“сьогодні держава зацікавлена зробити щеплення безкоштовно для всіх категорій населення. Тому на перших етапах не потрібно розглядати можливість щеплення за власні кошти в приватних структурах, оскільки ми зацікавлені і маємо ресурс викуповувати всю вакцину, яка буде потрапляти або мати можливість потрапити на ринок України. Коли ми говоримо про потенційну можливість вакцинації на гроші, це ми говоримо як мінімум про друге півріччя 2021, але і то не факт”, – сказав Ляшко.

Джерело.

Close