facebook

Комаровський розповів, чи можна годувати грудьми при Covid-19

Відомий український лікар-педіатр Євген Комаровський поділився своєю думкою щодо грудного вигодовування у випадку, якщо мама немовляти захворіла на коронавірусну хворобу Covid-19.

Про це розповідають на офіційному сайті Комаровського.

Медику поставила запитання молода мама, у якої діагностували COVID-19. Щоб вберегти дитину від ризику зараження, вона зціджувала молоко, яке дитині давав тато з пляшечки. Але цей процес дається тяжко, тому вона й змушена задуматися, чи не варто їй повернутися до звичайного безпосереднього грудного вигодовування.

“Але я все ж хвилююся за малюка, тому хотілося б знати, як визначити, чи не захворів дитина. Чи можна йому зробити тест, як мені, для цього?” — пише стурбована мам.

На це Комаровський відповів, що годування грудьми треба однозначно продовжити.

“Поставити грудничку діагноз за симптомами практично неможливо, тому що специфічних симптомів коронавірусу у нього немає: немовля вам навряд чи скаже, що він сьогодні не відчуває, як мама пахне і який смак у маминого молока. Так у дітей такого віку, як правило, специфічних симптомів і не буває.

Але тим не менше, якщо у мами діагностований коронавірус, а у дитини спостерігається нездужання – наприклад, підвищилася температура, то припустити зараження ковідом, звичайно, можна.

Що ж стосується лабораторної діагностики, то всі тести, які використовуються у дорослих, можуть використовуватися і у дітей будь-якого віку”, — заявив медик.

Джерело.

Close