facebook

Ляшко розповів, що жертвами фейків про вакцинацію стають діти: сам ніс вагітну в пологовий будинок

В Україні переважна більшість госпіталізованих пацієнтів з коронавірусом – не вакциновані, і епідситуація в країні посилюється. Глава МОЗ Віктор Ляшко підкреслив, що щеплення від COVID-19 населення дозволять не допустити колапсу медичної системи, і настійно закликав не вірити у фейки, які поширюють антивакцинатори.

Про це 13 жовтня міністр заявив в ефірі ТСН.

Ляшко звернув увагу не скільки на стрімке збільшення випадків заражень на коронавірус, скільки на зростання госпіталізацій, що є “поганим сигналом”.

“Сьогодні, як мінімум 95% госпіталізованих – це вакциновані. І коли ми будемо нехтувати вакцинацією, то будуть рости госпіталізації, а це привід оголошувати про “червоний” рівень епідеміологічної небезпеки”, – розповів чиновник.

Він зазначив, що в цей час ще мінімум п’ять регіонів України “на підході” до “червоної” зони карантину, а Херсонська область – вже там.

У цьому контексті Міністр також вказав на велику кількість фейків про вакцинацію від коронавірусу, що на практиці призводить до трагічних результатів.

“І особливо тим, хто слухає фейки, хотів би наголосити: сьогодні сам безпосередньо в ручному режимі транспортував одну вагітну, хвору на коронавірус, в пологовий будинок. На жаль, врятувати дитину не вдалося. Але хотілося б подивитися в очі тому, хто відрадив вагітну вакцинуватися. Хтось думає, що це жарти. На жаль – вже не жарти”, – сказав Ляшко.

Глава МОЗ розповів, що нині штам коронавірусу “Дельта” показує в Україні таке стрімке зростання, яке можна порівняти з ситуацією на початку епідемії в Італії, або інших країнах світу.

Джерело.

Close