facebook

“Вражаюча гроза насувається на ці області України, синоптики кажуть про жахливу холоднечу”: експерти про погоду на вихідних

Різке похолодання та опади чекають на мешканців ряду областей України. Синоптики закликають обдумано будувати свої плани і не піддавати власне здоров’я випробуванню.

Як інформує “УНІАН”, на вихідних, 6 та 7 травня, в Україні очікується холодна погода внаслідок надходження повітряних мас арктичного походження. Про це попередив синоптик Ігор Кібальчич.

Синоптик пояснив, що над Скандинавським півостровом сформувався антициклон Tina і його вплив поступово пошириться на більшу частину Східної Європи. Він сприятиме проникненню морозного повітря з території Арктики в більш південні широти.

“У зв’язку з цим, на території України 6 та 7 травня суттєво похолодає, особливо у нічний час. При проясненнях у західних та північних областях спостерігатимуться заморозки на поверхні ґрунту та місцями у повітрі”, – попередив Кібальчич.

За його даними, середньодобова температура виявиться нижчою за норму на 4-8 градусів. У південній половині країни традиційно очікуються більш високі показники, а дощі переважно випадатимуть у західній та південно-східній частині України.

Погода на вихідних у більшості регіонів України буде прохолодною як для травня, але сухою та дуже приємною.

Так, стало відомо, що у вихідні в Україні очікується похолодання, заморозки та посилення вітру. Про це попередила синоптик Наталія Діденко.

За її даними, протягом дня в суботу температура повітря найвища передбачається на півдні, південному сході України та на Закарпатті – до +15…+19 градусів, місцями до +19…+22 градусів.

А ось на Волині, Рівненщині, Житомирщині, Чернігівщині та Сумщині, а також місцями в центрі України в ніч на суботу та на неділю можливі сильні заморозки у повітрі 0-3°. Тут оголошено II рівень небезпеки, помаранчевий. При цьому у північних, північно-західних, Вінницькій, Черкаській областях на поверхні ґрунту очікуються заморозки 0-5°. Там оголошено І рівень небезпеки, жовтий.

“Якщо рано кудись виїжджати чи пізно повертатися – принаймні тонкі пуховички не зайві!” – каже синоптик.

Що ж до решти регіонів, то в більшості областей прогнозується, що градуси будуть стриманішими, +11…+16.

Вітер, за її даними, очікується з північного сходу, сходу, помірний, не дуже комфортний, тому що рвучкий, можливо навіть до штормових поривів, 15-20 метрів за секунду.

Невеликі дощі у вихідні очікуються місцями на заході України, а також у суботу можливі у Приазов’ї.

“У неділю, 7 травня, суттєво похолодає на заході України (крім Закарпаття), вдень лише +8…+12 градусів”, – попередила Діденко.

Джерело.

Close