facebook

У пенсіонерів ноги підкосилися: у ПФУ зупиняють виплату надбавок

Російська агресія на Донбасі змусила багатьох українців піти на війну, щоб захистити свою країну від ворожої навали.

Багато з цих військовослужбовців отримують пенсію, і, звичайно ж, виникає питання про те, чи продовжуватимуть вони її отримувати у разі призову на службу. Докладніше про це інформує сайт “На Пенсії”.

Повідомляється, що пенсійні експерти Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області відповіли на питання щодо виплат пенсій військовим. Відповідно до Закону України «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби та деяких інших осіб», ветерани військової служби, а також особи, які отримують пенсію за цим Законом, зберігають право на виплату пенсії у разі призову на військову службу.

Якщо пенсіонеру призначено «воєнну» пенсію, то він продовжить її отримувати в період своєї служби у Збройних силах України, інших військових формуваннях чи органах цивільного захисту в період дії особливого періоду на строк до його закінчення або до дня фактичного звільнення.

Однак, якщо до пенсії було призначено надбавку на утриманця, яку отримує непрацюючий пенсіонер, то на період служби ця надбавка припиняється. В іншому, виплата пенсії продовжиться.

Таким чином, ветеранам військової служби, які беруть участь у захисті своєї країни, не потрібно перейматися тим, що їм припинять виплату пенсії. Закон захищає їхні права у цьому питанні.

Джерело.

Close