facebook

Водіям настав час сідати за підручники: в Україні ПДР замінять на європейські – названо дату

В Україні введуть європейські ПДР


Українських водіїв незабаром чекають важливі зміни, запровадять європейські ПДР, повідомляє avtosota.com.

Зазначається, що нові правила стосуються водіїв пенсійного віку, а саме тих, хто старше 65 років. Їм обов’язково потрібно буде складати тести на концентрацію та психічний стан.

Також у повідомленні зазначається, що складати тести таким громадянам уже потрібно буде починаючи з 2024 року. Таким чином, Україна має намір запровадити правила Євросоюзу щодо водіїв віком 65 років та старших.

При поновленні посвідчення водія таким водіям доведеться проходити додаткові тести. Головною метою такого нововведення є прагнення підвищити безпеку дорожнього руху, а також підтримати місію Vision Zero щодо зниження кількості ДТП на дорогах та смертельних випадків.

Поправки передбачають, що якщо водій похилого віку отримує негативний результат на цих тестах, тоді він не зможе відновити своє посвідчення водія.

Українська влада, запроваджуючи такі зміни, хоче переконуватися в тому, що люди похилого віку перебувають у відповідному психічному стані, щоб безпечно і відповідально керувати транспортним засобом.

Крім цього, Єврокомісія розглядає можливість запровадити курси підвищення кваліфікації для водіїв віком 70 років та старших.

Для цієї вікової категорії також пропонується обмежити термін дії прав водія до 5 років.

Крім цього, деякі експерти стверджують, що особи 75 років і старші зобов’язані щороку проходити огляди оцінки своїх здібностей водія, тоді як молодшим особам – від 65 до 75 років такі огляди потрібно проходити раз на два роки.

Впровадження тестів на концентрацію та психічний стан допоможе виявити будь-яке зниження когнітивних здібностей таких громадян, що може вплинути на їхню здатність безпечно керувати транспортним засобом.

Джерело.

Close