facebook

Боса дитина вилізла через вікно і кричала, що вбuли вчительку: Подробиці потрійного рoзстрiлу

Одного з сусідів вбивця добивав кількома пострілами з рушниці.

Стали відомі нові подробиці жахливої трагедії на Полтавщині, де 53-річний мешканець міста Лохвиця вчора, 21 травня, розстріляв одразу трьох своїх сусідів.

Нагадаємо, за даними поліції Полтавської області, 53-річний чоловік застрелив трьох сусідів, які перебували в своїх будинках, після чого повернувся до себе додому та навмисно підірвав себе за допомогою гранати.

Як з’ясувалося, жертвами вбивці стали 63-річна місцева вчителька математики Алефтіна Панченко, 47-річний колишній міський голова Лохвиці В’ячеслав Демчук та ще один 67-річний місцевий мешканець.

Як розповіли в коментарі для ТСН.ua місцеві мешканці, в останнього вбивця стріляв кілька разів, добиваючи його пострілами, а вчительку вбив на очах у дитини, з якою педагогиня проводила приватний урок у своєму будинку.

“Про вбивцю відомо, що він жив сам, ні з ким не спілкувався. Він був сусідом, останнім часом не було ніяких конфліктів, нічого… Він навіть на вулиці не вітався. По нашому будинку, по вікнах, було два постріли, після чого чоловік вибіг на вулицю. Після цього пролунав постріл у нього”, – зі сльозами на очах розповіла нам дружина загиблого колишнього мера Лохвиці Інна Демчук, яка в день убивства перебувала в будинку.

За словами Інни Демчук, про вбивцю в Лохвиці кажуть, що його поведінка завжди була дивною – за свідченнями містян, у нього в будинку була одна ложка, одна виделка, майже не було електроприладів.

До цього вона додає: “Також була застрелена вчителька нашої дитини. Ця жіночка-пенсіонерка, Алефтіна Іванівна Панченко, мешкала навпроти нашого будинку. Інший чоловік, дядя Михайло, який був застрелений, теж проживав недалеко від убивці. Тобто стрілок убив тих, хто мешкав біля нього та навпроти. Що у нього було в голові – сказати складно. Але я думаю, що розстріл не був спонтанним, він, вбивця, готувався до нього. В місті кажуть, що вчительку він застрелив на очах у дівчинки, з якою Алефтіна Іванівна проводила урок”.

Інші мешканці Лохвиці також підтвердили нам, що вбивця націлив рушницю на вчительку-пенсіонерку на очах у дитини.

“Наша вчителька інформатики та математики, Алефтіна Іванівна, все життя працювала в цій школі. Це була дуже відкрита та щира людина, яка завжди була готова прийти на допомогу. Її дуже любили та шанували діти, вона була “живчиком”, вчителем, який крокував у ногу із сучасністю. Вона найпершою оволоділа вмінням робити презентації на комп’ютері та, відповідно, допомагала всім колегам. Наша школа однією з перших завдяки їй почала проводити моніторинг освітньої діяльності, її учні були постійними переможцями олімпіад. Вона дуже любила життя, у неї одна донька та два сини, є онуки”, – розповіла в коментарі для ТСН.ua директорка Лохвицької школи №3 Олена Колєнова.

До цього Олена Іванівна додає: “Наскільки відомо, дитинка, учениця гімназії, в той день прийшла до Алефтіни Іванівни на урок математики. За одними даними, вбивця, коли зайшов до будинку, наказав дитині віддати телефон і тікати, щоб не було можливості викликати поліцію, а за іншими даними – спочатку застрелив учительку, а потім наказав дитині віддати телефон. Дівчинка вилізла через вікно, боса, бігла городами на паралельну вулицю. Сусіди кажуть, що дитинка вибігла в жахливому стані, налякана і почала кричати, що вбито вчительку. Щодо вбитого іншого чоловіка відомо, що його було вбито декількома пострілами. Вбивця його спочатку поранив на подвір’ї, а потім через вікно добив іншим пострілом”.

За її словами, вбивця свого часу був випускником цієї школи, але, за попередньою інформацією, вбита жінка не викладала в тому класі, де він навчався. За даними мешканців Лохвиці, похорон загиблих відбудеться завтра.

Ще одна з мешканок Лохвиці нам розповіла, що вбивця, за неофіційними даними, підробляв ремонтом автівок.

“Кажуть, що він був дивакуватим ще зі шкільних часів. А після служби та бойових дій в Афганістані повернувся ще більш дивним. Постійно був чимось незадоволеним, казав, що багато з оточуючих йому заважали, його дратував навіть гавкіт собак. Він дуже себе любив, вважав себе самозакоханим, якимось нарцисом”, – розповіла нам мешканка містечка.

Своєю чергою міський голова Лохвиці Віктор Радько в коментарі для ТСН.ua висловив думку, що причиною цього злочину був побутовий складник та можливі проблеми з психікою у вбивці.

Джерело.

Close