facebook

Повістки масово “полетять” українцям до рук: Зменшення призовного віку до 25 років шокує в Україні

Скорочення призовного віку з 27 до 25 років може позначитися на темпах мобілізації.

Верховна Рада 30 травня ухвалила рішення знизити граничний вік призову на строкову військову службу з 27 до 25 років. Тобто у мирний час громадяни, які досягнуть 25 років, будуть звільнені від армії. Однак нововведення обіцяє збільшення повісток зараз, під час воєнного стану.
Нардепи зробили те, що обіцяли – знизили вік призову на строкову службу з 27 до 25 років, але таке скорочення може вплинути на проведення мобілізації в Україні, попереджають у виданні “Телеграф”.

Зараз на фронт можуть відправити людину, яка досягла 25-річного віку і не має досвіду у військовій службі, а до цього могли мобілізувати лише з 27 років.

Коли Верховна Рада ухвалювала таке рішення, вона якраз і керувалася тим, щоб залучити до мобілізації якнайбільше молодих українців. Таку причину озвучили у Міноборони.

Якщо військовозобов’язаний не проходив службу раніше, його можуть закликати лише на строкову службу, проте під час воєнного стану її скасували. Тобто в Україні є безліч громадян, які звільнені від строкової служби та мобілізації.

Джерело.

Close