facebook

Запам’ятайте як Отче наш: водіїв попередили за які порушення спричинять величезні штрафи – список

В Україні посилили штрафи для водіїв за порушення


В Україні автомобілісти можуть оштрафувати за різноманітні порушення. У більшості випадків штрафи не перевищують тисячі гривень, проте існують порушення, за які доведеться сплатити значні суми. Про це повідомляє “Апостроф”.

Згідно з Кодексом України про адміністративні правопорушення, найвищі штрафи будуть накладені на водіїв за такі порушення, як водіння у стані алкогольного сп’яніння, керування автомобілем особою, позбавленою права керування, а також за повторне вчинення зазначених правопорушень.

Подробиці:

Стаття 126, частина 4: Управління транспортним засобом особою, яка позбавлена ​​права керування транспортним засобом.

Санкції: штраф у розмірі 20400 гривень.

Стаття 126, частина 5: Повторне вчинення порушень, передбачених частинами 2-4 цієї статті протягом року.

Санкції: штраф у розмірі 40 800 гривень з позбавленням права керування транспортним засобом на строк від 5 до 7 років та можливою конфіскацією або без такої.

Примітка: Положення частин 1-2 цієї статті не застосовуються до осіб, які перебувають у процесі навчання водінню.

Стаття 130, частина 1: Управління транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного або іншого сп’яніння, а також передача керування транспортним засобом особі, яка перебуває в такому стані, або відмова від проходження встановленого огляду на стан сп’яніння або вживання лікарських препаратів, які знижують увагу та швидкість реакції.

Стаття 130, частина 3: Вчинення дій, передбачених частиною 1 цієї статті, особою, яка двічі протягом року притягувалася до адміністративної відповідальності за керування транспортним засобом у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, або за відмову від проходження встановленого огляду на стан сп’яніння або вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції.

Санкції: Штраф у розмірі 51 000 гривень для водіїв та конфіскація транспортного засобу, що перебуває у власності порушника, та накладення штрафу у розмірі 51 000 гривень на інших осіб, а також можлива конфіскація транспортного засобу, що перебуває у власності порушника, або адміністративний арешт на строк до 15 діб із конфіскацією транспортного засобу, що перебуває у власності порушника.

Стаття 130, частина 4: Після дорожньо-транспортної пригоди, в якій брала участь особа, яка керує транспортним засобом, забороняється вживання алкоголю, наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, а також лікарських препаратів, крім тих, що входять до офіційно затвердженого складу аптечки або прописані медичним працівником, до проведення медичного огляду, що виконується уповноваженою особою для визначення стану алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння, а також вживання лікарських препаратів, що знижують увагу та швидкість реакції, або до ухвалення рішення про звільнення від проведення такого огляду.

Санкції: Водієві загрожує штраф у розмірі 34 000 гривень або адміністративний арешт на 15 діб із позбавленням права керування транспортним засобом на строк до 3 років. Іншим особам може бути накладено штраф у розмірі 34 тисячі гривень або адміністративний арешт на 15 діб.

Джерело.

Close