facebook

“Скільки людей полягло через нього!”: З’ясувалося, хто здавав позиції захисників під Бахмутом

Анатолій Ляднов, житель Костянтинівки в Донецькій області, виявився розвідником для російських агентів ФСБ, передаючи їм інформацію про бойові позиції та маршрути переміщення військових підрозділів української армії в районі Бахмута.

Прес-служба СБУ розкрила подробиці цієї справи.

Особливий інтерес для агента представляла інформація про рух іноземної військової техніки ЗСУ, яка брала участь у контрнаступних операціях проти російських сил. Ляднов також сприяв розміщенню російських ракет С-300 на передових позиціях протиукраїнських військ під Бахмутом.

Працівники СБУ затримали зрадника, коли він виконував свої злочинні дії. У нього був вилучений мобільний телефон з підготовленими для передачі файлами електронних карт, на яких були позначені координати українських військових підрозділів.

За даними слідства, затриманий є мешканцем Костянтинівки в Донецькій області. У травні 2022 року його звербував кадровий співробітник ФСБ через соціальну мережу “Однокласники”. Зібрані ним дані він передавав до ФСБ, використовуючи вигадане ім’я через месенджер Телеграм.

На підставі зібраної доказової бази слідчі СБУ повідомили зраднику про підозру згідно зі статтею 111 частина 2 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). В даний час він перебуває під вартою, а за його дії може бути призначене пожиттєве позбавлення волі.

В коментарях багато українців висловлюють своє обурення тим, що зрадника не розстріляли одразу. Інші не можуть зрозуміти, чому тепер їхні податки будуть витрачатися на утримання цієї особи:

“Ця гнида ще буде жити за наші гроші!”, “Розстріляти його на місці… скільки жертв призвело ця зрада!”, “Він не має заслуговувати на в’язницю, а повинен знайти свою могилу”, “Як можна бути українцем і зраджувати власних українських воїнів…”, “Розстріляти без питань. Не має сенсу годувати цю гидоту”.

Джерело.

Close