facebook

Не всі водії до цього готові: з 1 липня набувають чинності нові правила

Водіїв попередили про важливі зміни.

З 1 липня поточного року в Німеччині набудуть чинності нові правила щодо автомобілів з українською реєстрацією. Замість необхідності змінювати реєстрацію водіям потрібно пройти технічний огляд своїх транспортних засобів. Про це йдеться на сайті Федерального міністерства транспорту та цифровізації країни.

Згідно з наданими даними, українським власникам автомобілів потрібно отримати спеціальні дозволи на тимчасове використання українських номерних знаків у Німеччині. У заявах слід зазначити, що власник не планує постійно проживати на території Німеччини.

Дозвіл видаватиметься на підставі наступних документів: страхового поліса на автомобіль, сертифікату про безпеку транспортного засобу та декларації, що автомобіль не постійно перебуватиме в Німеччині.

Власник повинен завжди мати при собі цей дозвіл, який може бути виданий до 31 березня 2024 року та буде дійсним на території Федеративної Республіки Німеччина.

У разі відсутності страхового поліса автомобіль може бути конфіскований. Водії також повинні мати “Зелену карту” або підтвердження про придбання прикордонного страхування та пред’явити їх під час перевірки.

Власники автомобілів можуть подавати заявки на звільнення від реєстрації до органів державної реєстрації за умови, що основне місцеперебування автомобіля не знаходиться у Німеччині. Обов’язкова реєстрація в Німеччині набуде чинності з 1 квітня наступного року.

Українські автомобілі звільняються від оподаткування упродовж першого року. Після виїзду та повернення термін річного звільнення почнеться заново. Після закінчення року знову виникає обов’язок сплати податку у розмірі 186 євро.

Джерело.

Close