facebook

Адвокат розкрив карти “таємної бази ухилянтів” – як дізнатися, що ви туди потрапили

Роман Симутін поділився деталями, які стосуються українців, які можуть бути у категорії “уклоністів” від мобілізації

Мобілізаційний процес в Україні триває, тисячі чоловіків уже отримали свої повістки – на роботі, вдома чи на вулиці.

Однак виявлені випадки, коли деякі військовозобов’язані, отримавши повістку, уникають явки до Територіального центру комплектування (ТЦК) для проходження медичного огляду. І, звичайно, є випадки, коли чоловіки втікають із країни за величезні гроші.

Адвокат Роман Симутін у своєму новому відео на Youtube розповідає, як можна з’ясувати, чи перебуває “ухилист” у розшуку. За його даними, в Україні є спеціальна база даних під назвою “Армор”.

Ця спеціальна система Міністерства внутрішніх справ України, яка містить інформацію про особу, що перевіряється, за різними групами та критеріями. Вона надає можливість отримати максимальні дані про конкретну людину.

Може використовуватись інформація про всі незаконні дії українців, які були здійснені протягом останніх не просто років, а десятиліть. Крім того, щодо реєстрації автотранспорту також враховуються дані.

 

Чи можуть включити “уклоністів” до цієї бази? Симутін стверджує, що для такої дії немає підстав. Захисник прав громадян нагадує про постанову Кабінету Міністрів №1487, яка стосується звернення до правоохоронних органів щодо доставки порушника за статтею 210, 210-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення до ТЦК та спеціалізованих підрозділів.

“Вчитайтеся у зміст: не затримання, а доставка, тому що це принципова різниця. Доставити вас можуть виключно за добровільною згодою”, – заявляє він.
У ухвалі намагаються приховати фактичне затримання під прикриттям доставки, тому що використання терміна “затримання” має одне і єдине значення – “ми не дотримуємося законів”.

ТЦК заповнює бланк встановленої форми, документ відправляється в правоохоронні органи, особу вносять у базу, навіть без доказу того, що людина винна.

Джерело.

Close