facebook

Нові правила залишать українців без грошей: кого і за що позбавлять пільг

Переселенців позбавлятимуть допомоги


З 1 серпня 2023 року в Україні буде посилено контроль за виплатами допомоги у розмірі 2-3 тисячі гривень для внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Про це заявила заступник міністра соціальної політики Дар’я Марчак в ефірі телемарафону.

В уряді прийнято рішення про більш суворий контроль за виплатами, призначеними для внутрішньо переміщених осіб (ВПО), у зв’язку з отриманням інформації, що деякі громадяни, які перебувають за кордоном, незаконно отримують виплати, призначені для ВПО.

Уряд вніс зміни до постанови №709 “Деякі питання підтримки внутрішньо переміщених осіб”, в якій передбачено припинення виплат на проживання для ВПО, якщо вони тривалий час перебувають за державним кордоном та не повертаються до країни. Це рішення спрямоване на забезпечення сприятливої ​​допомоги виключно для внутрішніх переселенців.

“Якщо людина перебуває за кордоном тривалий період, де вибрала місце безпечного проживання, з 1 серпня такій особі не буде здійснюватися виплата”, – заявила Дар’я Марчак.

За її словами, з 1 серпня виплата не буде здійснюватися особам, які перебувають за кордоном упродовж тривалого часу та обрали місце безпечного проживання в іншій країні.

Згідно з постановою, очікуються зміни для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) з 1 серпня та 1 вересня. Серед інших змін:

Встановлення критеріїв та умов призначення соціальних виплат, що залежать від майнового становища.
Призначення допомоги лише на пів року з можливістю продовження певних категорій громадян.

Джерело.

Close