facebook

Штраф 34000 грн та позбавлення прав: Водіїв вже попередили про нове покарання

Водіїв штрафуватимуть на 34 000 гривень і навіть забиратимуть права, названа причина.

В Україні існує дуже багато водіїв, які люблять перевищити швидкість і просто «поганяти» дорогами. Тепер в уряді черга дійшла до них. Яке покарання загрожує гонщикам, розповідає Давид Арахамія на своїй сторінці у Телеграм-каналі.

Чимало українців бачили розслідування Михайла Ткача про те, як у Києві під час війни ганяють на тюнінгованих автомобілях. Ще більше людей здригається щоразу, коли чути звук роботи прямоточних глушників. І це не лише військові, а й прості громадяни, на які війна відклала свій відбиток.

Любителям швидкої їзди заборонено ганяти вулицями міста, тим більше у воєнний час. Однак вони все одно продовжують це робити, не розуміючи, що часи змінилися і сьогодні крутий не той, хто ганяє, а той, хто носить військову форму.

У зв’язку з чим гучні звуки травмують багатьох українців, Давид Арахамія спільно з колегами зареєстрували новий законопроект, згідно з яким таких гонщиків каратимуть.

Законом встановлено адміністративне покарання за експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму. За це порушення їм загрожує штраф у розмірі 17 000 гривень. А ось за повторне порушення сума штрафу зросте вдвічі і становитиме 34 000 гривень, а також позбавлення посвідчення водія на строк до 6 місяців.

Зазначається, що спортивна спільнота й надалі зможе «відриватися» на дорогах, адже автомобілі з перевищенням допустимого рівня шуму будуть заборонені лише у населених пунктах, а за їх межами, як і раніше, тренування буде дозволено.

Джерело.

Close