facebook

Такого навчального року ще не було: Батьків попередили, що розпочнеться з 1 вересня

Батькам розповіли, яким буде майбутній навчальний рік.

У поточному році навчальний процес стартує з 1 вересня та триватиме до 28 червня 2024 року. Обласним військовим адміністраціям та засновникам навчальних закладів довірили організувати початок навчального року залежно від безпечної ситуації на місцях. Даною інформацією ділиться “Суспільне”.

Фахівці дали кілька порад батькам, як їм підготувати учнів до нового навчального процесу. Для початку батькам необхідно особисто сходити до навчальних закладів, де навчатимуться їхні діти та на власні очі побачити, як підготовлено укриття.

Також батькам необхідно підготувати тривожний рюкзачок, у якому мають бути необхідні речі – ліхтарик, вода, мобільний телефон, павербанк.

Ще однією важливою порадою є те, що тата та мами повинні постійно спілкуватися з дитиною, особливо коли оголошено повітряну тривогу.

Наголошується, що першим уроком для дітей мають бути не уроки миру, добра і чогось іншого, а уроки безпеки, де дітям розкажуть, що необхідно робити в моменти, коли звучить повітряна тривога.

Батьки повинні пояснити дитині, що насамперед слід зберігати спокій і виконувати чіткі інструкції класного керівника.

Варто зазначити, що багато батьків постали перед важливим питанням щодо форми навчання. Проте експерти запевняють, що онлайн-форма навчання та дистанційна не дають такого результату, як очне навчання. Про це свідчать результати НМТ.

Джерело.

Close