facebook

Літак Пригожина було збито? Перед вибухом у небі зафіксували білий слід від ракети ППО. Відео

Бізнес-джет Embraer Legacy 600 голови ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина, який розбився в Росії, міг бути збитий ракетами протиповітряної оборони (ППО). При падінні в небі було зафіксовано характерні газопарові сліди від ракет ППО.

На користь цієї версії свідчить відео моменту падіння літака obozrevatel.com

Про це повідомляють Telegram-канали Blitz та Grey Zone.

“Літаки не розвалюються самі по собі в повітрі через технічну несправність. Так або вибух на борту, або ракета ППО”, – зазначають автори Blitz.

Також повідомляється, що очевидці авіакатастрофи не лише бачили інверсійні сліди в небі, а й чули “два розриви, характерні для ППО”. Крім того, на фюзеляжі літака, що вже впав, видно численні отвори, які виглядають як пошкодження від попадання боєприпасів ППО, уточнює Telegram-канал “Цаплієнко“.

Альтернативною може бути версія, що вибухівка знаходилася на борту літака. На відео видно, що літак падає вертикально вниз, а одне крило та стабілізатор відсутні ще до зіткнення із землею. Проте сліди на фюзеляжі не підтверджують цієї версії.

 

Також відомо, що Embraer Legacy 600 зник із радарів о 18:20. Диспетчери намагалися зв’язатися з екіпажем, але безрезультатно, після чого авіадиспетчери сповістили про подію МО РФ і підрозділи ППО.

Відео падіння літака Пригожина

 

Джерело.

Close