facebook

Ми змушені розпочати додатковий призов: Данілов сказав кого торкнеться посилення мобілізації в Україні…

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський заявив, що вище військове командування зверталося до нього з пропозицією збільшити мобілізацію. Однак попри це наразі змін у мобілізації не відбудеться. Про це заявив секретар Ради національної безпеки та оборони України Олексій Данілов в ефірі Українського Радіо.

Посадовець не виключає додаткового призову, однак він проходитиме у відповідності до затверджених 24 лютого 2022 року норм.

“Змін до мобілізації не треба очікувати. Наша мобілізація почалася 24 лютого 2022 року. В перший день початку військової агресії були прийняті всі відповідні рішення Верховним Головнокомандувачем Збройних сил України, було проведено засідання РНБО, потім Верховна Рада проголосувала всі відповідні нормативно-правові акти, зокрема, що стосуються мобілізації”, – заявив Данілов.

 

Він підкреслив, що мобілізація в Україні проходить безперервно, при цьому враховуються потреби війська та завдання, які перед ним стоять.

“У нас жодного дня мобілізація не припинялася, але вона відбувається з урахуванням необхідності хлопців і дівчат, яких треба призвати для виконання тих чи інших завдань, ми спокійно робимо цю справу. Вже відпрацьовано не перший етап мобілізації, ґвалту не треба підіймати, тому що все йде за планом, який на сьогодні є”, – розповів секретар РНБО.

Водночас не виключено проведення додаткового призову. Однак він проходитиме згідно з затвердженими на початку повномасштабної збройної агресії РФ проти України, запевнив Данілов.

“Так, військові звертаються, і буде, скоріше за все, додатковий призов, але це не значить, що це буде виходити за ті межи, які ми затвердили ще 24 лютого 2022 року. Мобілізація відбувається спокійно і ті обсяги, які потрібні для наших Збройних сил, ніколи не перетинали ту позначку. Більш того, ми жодного місяця не виходили на ті показники, які затверджували. Військові бережуть наших військовослужбовців і вони призивають рівно стільки, скільки їм потрібно для виконання завдань”, – переконує секретар РНБО.

Також Данілов згадав про перевірки, що тривають у військово-лікарських комісіях. Він пообіцяв, що про результати перевірок суспільство знатиме все.

“Найближчими днями Президент збере засідання РНБО, де розглядатиметься це питання. Ми відрізняємося від Російської Федерації тим, що не приховуємо ті процеси, які є в нашому суспільстві. Якщо є негідники або негідниці, які, користуючись війною, хочуть заробити на тих чи інших речах, то такого не буде. Ми все це будемо робити публічно, і всі, хто причетний до цих подій, особливо під час війни, будуть покарані”, – зазначив посадовець.

 

Джерело.

Close