facebook

Вже з жовтня: Примусова мобілізація чоловіків кому за 30

Чи загрожує примусова мобілізація чоловікам за 30.

Все частіше і частіше українці запитують, чи загрожує примусова мобілізація у жовтні студентам, яким за 30 років і які здобувають другу чи вищу освіту. На це запитання відповідає адвокат на своїй сторінці у ТікТоку.

В Україні триває повномасштабна війна, а разом із нею і військовий стан та загальна мобілізація. Постійно уряд вносить деякі зміни до закону про мобілізацію та змінює правила призову та проходження ЛКК.

Також пішли розмови і про примусову мобілізацію студентів, яким за 30, проте фахівець запевняє, що це просто розмови та фейк. Жодних змін до законодавства України, а саме до статті 123 «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» не було внесено.

Жодних законопроектів на розгляд у Верховну Раду не подавали, у зв’язку з чим ці гіпотетичні припущення були зроблені для того, щоб налякати населення або якимось чином підірвати авторитет.

Не виключено, що такі викиди до засобів масової інформації спрямовані на те, щоб багато українців переглянули свої ідеї та життєві позиції, або ж відкинули думки надходити в черговий раз для здобуття другої освіти чи здобуття вищої.

І насамкінець фахівець зазначила, що вся та інформація, яка потрапила до засобів масової інформації на сьогодні не відповідає дійсності і чоловіків віком від 30 років, які є студентами, не підлягають примусовій мобілізації.

Джерело.

Close