facebook

У вересні мобілізація серйозно посилиться: Вже відомо, кого закликатимуть – білі квитки, броні та відстрочки не врятують

З вересня зміняться правила мобілізації.

Вже з початку осені в уряді хочуть запровадити важливі зміни до правил мобілізації. Зокрема для частини чоловіків хочуть скасувати відстрочку, пише “Стіна”.

З початку повномасштабного російського військового вторгнення збільшилася кількість чоловіків, які вступили до ВНЗ для здобуття другої чи третьої вищої освіти.

На період навчання за денною формою студентам дають відстрочку від мобілізації. Представник президента України у Верховній Раді, член парламентського комітету з питань нацбезпеки Федір Веніславський днями заявив, що тим, хто здобуває другу вищу освіту, можуть скасувати відстрочку від мобілізації.

На думку чиновника, у воєнний час варто запровадити обмеження лише на одну вищу освіту. Веніславський навів аргумент, що з початку повномасштабного російського військового вторгнення рф в Україну кількість студентів старше 30 років значно збільшилася.

Тобто здобуття вищої освіти для багатьох чоловіків стало такою собі лазівкою, як ухилитися від мобілізації, і це пропонують змінити.

На думку, мобілізація після прийняття таких змін може загрожувати громадянам від 40 років, які вирішили здобувати другу вищу освіту та вступили до ВНЗ у 2022 році.

Мало того, президент України Володимир Зеленський провів засідання РНБО, на якому було обговорено роботу військово-лікувальних комісій (ВЛК).

Глава держави повідомив про ухвалене рішення провести комплексну перевірку обґрунтованості рішень ВЛК щодо встановлення інвалідності громадянам та непридатності до військової служби, прийняті за час повномасштабної російської військової агресії.

Є підозри, що не всі українці законно одержали такі висновки, а за гроші з метою ухилення від мобілізації.

Тому, якщо буде виявлено випадки незаконного призначення інвалідності та відстрочки від мобілізації за рішенням ВЛК, такими фактами займатимуться правоохоронці.

Джерело.

Close