facebook

Блогерка назвала українськомовних людей «нацистами». Каже українською говорять лише у двох містах (ВІДЕО)

За її словами, ті люди, котрі хотіли перейти на українську мову, вже перейшли, а на інших тиснути не треба.

Скандальна українська блогерка з Дніпра Анна Алхімова (більш відома як Алхім), яка нещодавно обізвала мешканців західних областей України «продажними півнями», знову відзначилася.

Інфлюенсерка влаштувала скандал в ефірі шоу «Трендсеттер» через державну мову.

Вона назвала українськомовних людей «нацистами» і заявила, що українською розмовляють лише у Львові та Івано-Франківську.

Запис програми було опубліковано 31 серпня на YouTube-каналі «Волошин», який веде блогер, чоловік співачки Анни Трінчер Олександр Волошин. Алхім досить емоційно відреагувала на запитання глядачів про доцільність масового переходу на українську мову і цькування тих, хто з тих чи інших причин цього не робить

— Ні! Не повинні усі розмовляти українською! Не можна зневажати того, хто не розмовляє українською мовою!

У нас сильна незалежна країна, де люди можуть поводитися вільно, ніхто не має права примушувати розмовляти українською.

Навіть якщо зараз війна, – вигукнула блогерка.

За її словами, ті люди, котрі хотіли перейти на українську мову, вже перейшли, а на інших тиснути не треба.

— Харків завжди розмовляв російською, Одеса розмовляла російською. Що це, бл#дь, за тиск?! Я не перестану бути патріотом, коли розмовлятиму російською!” – зірвалася блогерка.

Вона спробувала переконати співрозмовників у своїй правоті, навівши популярний у мовних дискусіях «аргумент». Мовляв, велика частина військових, які захищають Україну і борються з окупантами, – російськомовні.

При цьому Алхім категорично відмовлялася слухати думки інших учасників шоу Анни Трінчер та Олександра Волошина. Коли ж останній заявив, що людей, які спілкуються російською і навіть не намагаються робити кроки з українізації, треба ганьбити, блогерка вибухнула лайкою.

— Чому в цьому залі всі спілкуються російською? Оператори! В буфеті! У Києві всі розмовляють російською! У ресторанах!

Якщо я буду говорити українською, то війна закінчиться?! – не заспокоювалась Алхім.

Вона категорично не погодилася з аргументом, що росія напала на Україну у тому числі начебто через утиски російськомовних, а в кінці взагалі заявила, що державною мовою говорять тільки у Львові та Івано-Франківську.

— Якщо людям так комфортно [спілкуватися російською], для чого, нах#я їх змушувати?! Це маячня! Це нацизм! Ви нацисти! – обізвала вона Трінчер, Волошина та всіх українськомовних людей в Україні.

Джерело.

Close