facebook

“Це дуже важка втрата”: молодий чемпіон розпрощався із життям, захищаючи Україну

Герой народився в селі Шилівка Зіньківського району на Полтавщині і був покликаний з мобілізації 25 квітня.

29-річний колишній голова федерації футболу Зіньківської громади на Полтавщині та видатний спортсмен, який багато разів вигравав обласні та районні футбольні змагання, Олександр Жмурко, загинув у боях під Бахмутом. Він став героєм назавжди. Про трагічну смерть українського чемпіона повідомила у Facebook Асоціація футболу Полтавщини. Герою назавжди залишилося 29 років.

“Саша був надзвичайно відповідальним, добрим, чуйним, дисциплінованим, спокійним, трудолюбивим, брав активну участь у позакласних та позашкільних заходах, шкільних і районних спортивних змаганнях, але понад усе він захоплювався футболом. Це дуже тяжка втрата для педагогічного колективу школи та всього села”, – розповіла класний керівник Героя Зінаїда Вербич.

Він народився в селі Шилівка Зіньківського району та був призваний по мобілізації 25 квітня.

Після закінчення школи в рідному селі, Олександр продовжив своє навчання у Полтавській загальноосвітній школі-інтернаті №1. Пізніше він закінчив Полтавське професійно-технічне училище №23, де здобув професію водія. Від 2012 до 2014 року він навчався у Полтавському кооперативному технікумі, а потім в Полтавському університеті економіки та торгівлі.

З 2017 року Олександр працював тренером на стадіоні “Старт”. Спортивна кар’єра і активна громадянська позиція робили Жмурка видатним спортсменом та гідним громадянином. Він залишився в живих у серцях своїх батьків і брата.

 

 

 

Джерело.

Close