facebook

Студентам та курсантам дозволили виїжджати з України – кому і що для цього потрібно

У ДПСУ розповіли про те, які зміни було внесено ухвалою від 1 вересня 2023 року


На офіційній сторінці Державної прикордонної служби України в Telegram з’явилася надзвичайно важлива інформація щодо змін у процесі виїзду з країни для чоловіків.

Від 1 вересня поточного року, постановою №934 внесено деякі зміни до “Правил перетину держкордону громадянами України”, а саме — до пункту 2-13.

Зокрема це стосується студентів та курсантів українських навчальних закладів. Якщо їм необхідно перетнути кордон, щоб пройти практичну льотну підготовку до іноземних вузів або авіаційних шкіл.

Прикордонники можуть випустити такі категорії громадян з України, але якщо вони мають підтверджуючі документи. Це стосується довідки від ВНЗ про направлення студента чи курсанта для проходження льотної практичної підготовки.

Крім того, потрібні військово-облікові документи з позначками районного, міського ТЦК та СП (Територіального центру комплектування та соціальної підтримки – екс-військмати). Але при цьому, звичайно ж, є й деякі обмеження щодо вільного виїзду за кордон. Студентам чи курсантам можна перебувати поза Україною, безперервно, не більше терміну проходження практики. Після цього вони мають повернутися назад.

Чи зміниться щось для решти категорій серед чоловіків — невідомо.

Джерело.

Close