facebook

Жінкам закриють кордон! Рішення прийнято – у Зеленського назвали дату: важлива умова

Жінкам закриють кордон! Рішення прийнято – у Зеленського назвали дату: важлива умова

Про це повідомив член парламентського Комітету з питань нацбезпеки, оборони та розвідки, представник президента у Верховній Раді Федір Веніславський.

Він нагадав, що минулого року Рада внесла зміни до ст. 1 закону «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», якими передбачене взяття на обов’язковий військовий облік жінок з медичною або фармацевтичною освітою.

У зв’язку з цим згідно з наказом Міноборони, передбачено, що з 1 жовтня українки з зазначеними професіями мають стати на облік.

«Якщо вони будуть стояти на обліку, то набувають статусу військовозобов’язаних. А військовозобов’язані виїжджають за кордон у тому порядку, який для них встановлено. Тобто, якщо будуть окремі якісь документи, які дають право на тимчасовий виїзд — тоді вони зможуть поїхати. Якщо немає — тоді вони також, як і чоловіки, будуть обмежені у праві виїзду», — пояснив деталі Веніславський.

Він додав, що всі жінки, які мають військово-облікові спеціальності, споріднені з військовою справою, також з 1 жовтня можуть стати на облік добровільно.

«Розширювати перелік спеціальностей у жінок, які мають обов’язково ставати на облік, наразі не планується», — уточнив Веніславський.

Джерело.

Close