facebook

Навіть їжа поза законом: Кабмін заборонив пересилати поштою величезний перелік предметів та продуктів

Українцям встановили нові умови пересилання поштою продуктів та речей

Схвалено офіційний перелік предметів, що заборонено надсилати поштою. Більшість з них будуть вилучати у випадку виявлення. Це рішення розповсюджується на всіх операторів поштового обслуговування.

Перелік був затверджений Постановою Кабінету Міністрів № 958 від 8 вересня. Серед заборонених відправлень в Україну включено:

Національну та іноземну валюту (за винятком нумізматичних монет та їх колекцій).
Харчові продукти, термін придатності яких не перевищує 10 днів.
Алкогольні напої із вмістом етилового спирту понад 8,5 відсотка об’єму, тютюнові вироби, рідини для електронних сигарет без встановлених марок акцизного податку.
Зброю, легкозаймисті та інші небезпечні речовини, отруйні, кислоти, радіоактивні та токсичні речовини.
Тварин і отруйні рослини.
Спеціальні технічні засоби для негласного одержання інформації, біологічні агенти та інше.
Для міжнародних відправлень існують інші правила. Сюди входять обмеження на відправлення певних документів, таких як дозволи на носіння зброї, трудові книжки, військові білети та особисті документи. Винятком може бути відправлення закордонного паспорта під час воєнного стану.

Митні органи мають право вилучати товари, речовини та інші предмети, заборонені для міжнародних відправлень. Виявлені харчові продукти з коротким терміном придатності та небезпечні предмети будуть знищені.

У випадках виявлення таких предметів, співробітники пошти повинні звернутися до поліції. Це стосується таких предметів як зброя, наркотичні та психотропні речовини, токсичні та радіоактивні речовини, а також біологічні агенти (мікроорганізми, віруси, токсини тощо).

У разі виявлення у відправленні української гривні, вона повертається відправнику або пересилається адресату поштовим переказом. Щодо іноземної валюти, вона пересилається відправнику або отримувачу у листі з оголошеною цінністю та описом вкладення, а оплата здійснюється за відповідним тарифом.

Джерело.

Close