facebook

Надзвичайний холод суне в Україну прямо зараз, небачена гроза шаленітиме в цьому регіоні

Синоптики зазначають, що вже завтра конкретні українські області вкриють рясні дощі та грози. Також у прогнозах деяких експертів мовиться про ймовірне наближення надзвичайно холодної зими.

Як інформує “РБК-Україна”, частину України накриють дощі з грозами на вихідних з 16 до 18 вересня. При тому місцями очікується туман.

Синоптики повідомляють, що наступні три доби переважно буде без опадів. Лише найближчої ночі на півдні та південному сході країни, а також у неділю та понеділок в Карпатах місцями очікуються короткочасні дощі з грозами.

У західних та північних областях вночі та вранці прогнозується місцями туман.

Температура повітря вночі становитиме +7 +12 градусів, а на Закарпатті та півдні країни, 18 вересня в західних областях +13 +18. Вдень температура повітря завтра буде +19 +24 градуси, а у південній частині, 17-18 вересня в більшості областей +22 +27.

Коли чекати заморозки в Україні?

У третій декаді вересня через скорочення світлового дня та низьку відносну вологість на поверхні ґрунту відзначатимуться заморозки. У західних областях та на крайній півночі країни в окремі ночі можуть бути навіть мінусові температури.

Як інформує “biz.today.ua”, не зважаючи на глобальне потепління та прогнози на теплу зиму, може статися так, що в Україні цього сезону запанує холодна зима. Метеорологи оголосили про початок формування вихору над Північним плюсом, який може вторгнутися до Європи вже наприкінці листопада.

Як з’ясувалося, щорічно над Північним полюсом наприкінці календарного літа починає формуватись полярний вихор. Від інтенсивності цього вихору значною мірою залежить зимова температура в Європі та Америці. Причому тут спостерігається зворотна закономірність: чим інтенсивніший полярний вихор, тим вищою буде температура взимку на материках Північної півкулі. І що слабший цей вихор, то нижче може опуститися температура на материках.

Це пов’язано з тим, що сильний вихор захоплює і закручує в шаленому темпі холодні потоки арктичного повітря, не випускаючи їх назовні. В результаті, на полюсі та в приполярних районах температура знижується до критичних показників. Але на материк це повітря рідко проривається. А ось коли вихор менш інтенсивний, то він не може утримати всі холодні повітряні маси всередині, і вони “розповзаються” далеко на південь.

Таке полярне повітря приносить із собою на материк сильне похолодання. І ось у метеорологів є підозра, що саме за таким сценарієм піде зима 2023-2024 року. Причому потоки холодного повітря почнуть надходити в Україну вже наприкінці листопада – на початку грудня. Ну, а нижнього піку температур слід очікувати, як завжди – у січні.

Джерело.

Close