facebook

Українцю загрожує до п’яти років позбавлення волі за повідомлення у мережі: що знайшли в його телефоні

У ході обшуків у нього знайшли телефони з доказами протиправної діяльності.

Співробітники Служби безпеки України (СБУ) виявили та припинили діяльність інтернет-агітатора в Києві, який поширював прокремлівські наративи та організовував протести. Цьому чоловікові загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомили в пресслужбі Головного управління Служби безпеки України у столиці та Київській області. today.politeka.net

48-річний киянин розповсюджував фейкові антиукраїнські матеріали у соцмережах Facebook та Telegram. Ці матеріали містили інформацію про “глобальну змову” та “зовнішнє впливове управління” над Україною з метою знищення слов’янських народів. Зловмисник використовував прокремлівські теми та наративи для цих публікацій.

Такі матеріали включали в себе ідеї про війну між “братніми слов’янськими народами” та існування “глобальної імперії”, яка намагалася збагатитися та нав’язувати свої правила в світі.

Також зловмисник активно поширював пропаганду в українському сегменті мережі Інтернет, спонукавши до негайного завершення конфлікту та поверненню українських військових. Крім того, він закликав до організації громадських заходів із “звільнення українських активістів-блогерів”, які стали фігурантами кримінальних проваджень за глорифікацію російської агресії в Україні.

Під час обшуків у нього були знайдені гаджети із доказами протиправної діяльності на користь росії, а також листування з адміністраторами російських пропагандистських Telegram-каналів, де обговорювалася організація громадських акцій підтримки. Основною метою цих акцій було підтримати проросійського пропагандиста, що є фігурантом справи та має зв’язки з Кирилом Стремоусовим.

Джерело.

Close