facebook

Носіть із собою від 1600 до 3500 грн на штраф: для українців запровадили нове покарання

Українців каратиму за зміну місця проживання.

Чоловіки, які не повідомили співробітників ТЦК про зміну місця проживання, платитиму штраф у розмірі від 1600 до 3500 гривень. Про це пише “Рmg”.

У зв’язку з війною багато українців змушені були змінити своє місце проживання. Це стосується як чоловіків, так і жінок. Однак саме чоловіки мають ризик отримати штраф під час мобілізації, якщо вони не повідомили військкомату про своє змінене місце проживання.

Насамперед чоловіки мають звернутися до Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Тільки після цього вони можуть звернутися до центрів соціального захисту, щоб оформити довідку про внутрішнє переміщення.

“Якщо цього не зробити, то, згідно з юристами, чоловіки можуть бути оштрафовані. Адже після переїзду переселенець зобов’язаний зареєструватися у військкоматі за своїм новим місцем проживання”, – йдеться у повідомленні.

Звичайно, якщо чоловік спочатку звернеться, наприклад, до Центру обслуговування населення, а потім уже до військкомату, йому не відмовлять у видачі довідки про внутрішнє переміщення.

Однак, якщо чоловік спочатку отримає повістку на військову службу, його можуть оштрафувати. Розмір штрафу може становити від 1600 до 3500 гривень.

Джерело.

Close