facebook

Геть з ООН! Зеленський перейшов на крик: прямо в залі — верещить на всіх. Потужна відсіч!

Володимир Зеленський — президент України закликав виключити Росію з Ради Безпеки ООН напередодні свого виступу на Генеральній Асамблеї Організації Об’єднаних Націй.

Зеленський розкритикував ООН за те, що вона дозволяє Росії продовжувати залишатися при владі, попри агресивну війну проти України.


У міжнародному співтоваристві «все ще є — на жаль, але все ще є — місце для російських терористів», заявив він перед початком Генеральної Асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Росія є постійним членом цього органу і має право вето. Також на Радбезі ООН очікується виступ міністра закордонних справ РФ Сєргєя Лаврова.

Президент Володимир Зеленський відреагував на той факт, що на засіданні Ради Безпеки ООН разом із ним буде міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров.

«Якщо ООН вважає, що там має бути країна-терорист, це питання до них», — сказав глава держави.

За його словами, Україна не обирала такий формат.

«Я не знаю, як це буде, я дійсно не знаю», — відповів Зеленський на запитання про те, чи залишиться він слухати виступ Лаврова.

Це перший раз, коли Зеленський особисто з’явиться на Генеральній Асамблеї ООН з моменту повномасштабного вторгнення Росії в Україну. На початку загальних дебатів також виступлять президент США Джо Байден, лідер Туреччини Реджеп Таїп Ердоган, Бразилії — Луїс Інасіу Лула да Сілва та канцлер Німеччини Олаф Шольц.

Чи може країна-агресор, що порушує безліч норм міжнародного права, не просто бути членом ООН, а ще й сидіти в її органі — Раді Безпеки, на який покладено відповідальність за підтримку міжнародного миру та безпеки? Запитання риторичне. Але коли є незаперечні докази того, що Російська Федерація потрапила в ООН та її Радбез абсолютно незаконно, потрібно діяти.

FacebookTwitterEmailПоширити

Джерело.

Close