facebook

Ще 6-7 років війни: у кулуарах ООН пролунали похмурі перспективи для України

Українцям прогнозують, що воєн затягнеться на роки.

Продовження бойових дій в Україні може тривати ще як мінімум 6-7 років, що є тривалішим періодом, ніж передбачалося західними чиновниками на початку 2023 року. Про це пише “Вloomberg”.

Так, Сполучені Штати Америки та їхні союзники G7 визнають можливість продовження війни в Україні на невизначений термін. Це враховується в їхньому плануванні військових та фінансових ресурсів на майбутні роки. За словами високопоставленого європейського чиновника, війна не завершиться у найближчі 6-7 років.

Видання зазначає, що в січні 2023 року було висловлено іншу думку західних чиновників щодо цього питання, але нещодавній повільний прогрес у контрнаступі в останні кілька місяців змінив їхні очікування.

“Представники G7 обговорили похмуру перспективу під час обіду в кулуарах Генеральної Асамблеї ООН у понеділок увечері і погодилися, що конфлікт, ймовірно, ще триватиме в середньостроковій або довгостроковій перспективі”, – заявили у Держдепартаменті США.

Аналогічну заяву зробив британський телеканал Sky News. У статті йдеться про те, що росія планує перебувати на українській території у більш тривалій перспективі, і це має довгострокові наслідки. Захід повинен враховувати цю інформацію під час планування майбутньої фінансової та військової підтримки.

“Звичайно, йдеться про те, щоб імперський проєкт путіна продовжував провалюватися, і він знає, що не може “перечекати” нас, але також йдеться про спільну роботу, щоб забезпечити достатній розподіл цього тягаря, достатнє планування на довгострокову перспективу”, – заявив співрозмовник видання.

Тим часом українські захисники продовжують мужньо відстоювати українську землю та успішно просуватися лініями фронту, щоб деокупувати кожен наш населений пункт від ворога.

Джерело.

Close