facebook

Зрада скасовується: Україна та Польща знайшли компроміс

Конфлікт між Україною та Польщею щодо зерна врегульовано.

 

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський провів телефонну розмову з колегою з Польщі Робертом Телусом, під час якої сторони досягли угоди, яка враховує інтереси обох країн щодо аграрної продукції. Про це повідомляє пресслужба Мінагрополітики.

У заяві йдеться, що міністри обговорили ситуацію та пропозицію України щодо її регулювання, та погодилися знайти рішення, що враховує інтереси обох сторін. Також було підтверджено тісні та конструктивні відносини між двома країнами. Сторони домовилися розробити варіант взаємодії у питаннях експорту та домовилися про наступні переговори, які відбудуться найближчими днями.

“На цих переговорах сторони обговорять подані питання, і польська сторона вивчить український план експорту та представить свої пропозиції”, – зазначено у заяві відомства.

Пізніше представник уряду Польщі Петро Мюллер заявив у коментарі “PAP”, що Польща продовжуватиме постачання озброєнь і боєприпасів, але тільки в рамках контрактів, що вже є.

“У контексті питань щодо постачання озброєнь хотів би повідомити, що Польща здійснює лише заздалегідь узгоджені постачання боєприпасів та озброєння, зокрема за контрактами, укладеними з Україною. Це, серед іншого, найбільший закордонний контракт, підписаний польською збройовою промисловістю після -189 гаубиць” “, – заявив Мюллер.

Крім того, він нагадав, що Польща продовжує надавати допомогу Україні через міжнародний хаб допомоги. Мюллер наголосив, що Польща на самому початку війни надала Україні ключову військову підтримку, включаючи танки, бронетехніку, літаки та боєприпаси, які допомогли відбити напад росії та запобігти можливому розширенню конфлікту на інші країни ЄС, у тому числі на Польщу.

Джерело.

Close