facebook

До українки навідалися із СБУ після її постів у мережі: що знайшли під час обшуку у її квартирі

Наразі жінці оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України.

У місті Івано-Франківськ, Служба безпеки України (СБУ) здійснила затримання уродженку росії, яка висловлювала симпатії до диктатора Путіна та проявляла антиукраїнські настрої. Про це повідомили у прес-службі СБУ. politeka.net
За даними СБУ, жінка активно сприяла поширенню негативного сприйняття України та її громадян через заборонені соціальні мережі. У своїх публікаціях вона подавала Україну як державу, яка не має права на існування, та активно сприяла формуванню антиукраїнських поглядів.

Спецслужби зафіксували, що жінка розповсюджувала відомості з образливими висловами щодо українського народу, вчиняла наклепи на Збройні сили України та глузувала з загибелі українських захисників.

сбу, служба безпеки, затримання

Вона виправдовувала російську військову агресію та поширювала недостовірну інформацію, зокрема, що українські міста були засновані росією, а Маріуполь став “зразковим містом” після анексії.

Крім того, жінка виявляла підтримку військовикам агресора, виражала захоплення путіним та висловлювала симпатії до сталінізму та колишнього Радянського Союзу.

Під час проведення обшуку у жінки було вилучено комп’ютерну техніку та мобільний телефон із доказами її антиукраїнської діяльності в забороненій соцмережі.

Зараз жінці оголошено підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: частина 1 статті 161 (порушення рівноправності громадян) та частини 2 і 3 статті 436-2 (виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України та глорифікація її учасників).

 

 

Джерело.

Close