facebook

Чоловікам, які змінюють місце проживання загрожує штраф

Війна внесла корективи у життя багатьох людей. Громадяни були вимушені покинути свої домівки і оселитися у інших місцях.

Але для чоловіків не так просто змінити місце проживання тепер і отримати відповідну довідку про це. Довідка потрібна для отримання статусу ВПО та відповідної допомоги.

Чоловіки, які змінили місце проживання, зобов’язані повідомляти про це рішення ТЦК. В іншому випадку, їм загрожує штраф. Сума штрафу варіюється від 1600 до 3500 гривень. Про це пише PMG.ua

Війна багатьох українців змусила змінити місце проживання, навіть не за власним бажанням. Це знайомо і чоловікам, і жінкам. Однак саме для чоловіків варто ставитися до цього питання обережно та повідомляти про зміну місця проживання в ТЦК. В ідеальному варіанті, по приїзду на нове місце, необхідно найближчим часом з’явитися до військкомату для постановки на облік, а після цього звернутися до місцевого органу, щоб отримати довідку ВПО.

Можна зробити й навпаки, але коли вас зупинять на вулиці працівники ТЦК для вручення повістки, то вони можуть виписати ще й штраф. В цьому є один нюанс – якщо чоловік не звернувся з цього питання до військкомату, а отримав повістку, то його очікує штраф за несвоєчасне повідомлення. Сума штрафу може змінюватися і становитиме від 1600 до 3500 гривень. Тож варто до цього питання підійти серйозно.

Джерело.

Close