facebook

Чорний день для ВПО: Кабмін скасував виплати для тисяч переселенців — список

Кабмін вніс зміни до виплат переселенцям.

Уряд України вніс зміни, що вплинуть на виплату щомісячної грошової допомоги на проживання. Деталі повідомляються у Telegram-каналі Мінреінтеграції.

Зокрема зміни внесено до Переліку територій, на яких ведуться активні бойові дії або вони тимчасово окуповані.

За наказом Мінреінтеграції від 22 вересня поточного року №254 було внесено зміни. З оновленим списком громадяни України можуть ознайомитись тут.

Зазначений Перелік громад було затверджено у грудні 2022 року та періодично оновлюється. Зміни до нього вносяться за погодженням з Міністерством оборони України на підставі пропозицій відповідних обласних та Київської міської військової адміністрації.

Варто нагадати, що на підставі цих списків громадянам із зазначених територій держава надає щомісячну грошову допомогу на проживання.

Також, якщо громади людини немає в цьому списку, але її житло зруйноване внаслідок російської агресії, така людина також може подати заявку на отримання щомісячної допомоги на проживання. На жаль, ворог, обстрілюючи українські міста, нерідко руйнує житло і люди залишаються без даху над головою.

Вона становить на дорослих – 2000 грн., а на дітей та особам з інвалідністю дають по 3000 грн. До кінця січня 2024 року виплати тим, хто їх отримує, платитимуть.

Після цього терміну розмір допомоги може бути переглянутий. До слова, його не підвищували з моменту запровадження такої допомоги українцям, які змушені залишити свої будинки та переїхати.

Зараз фінансування виплат відбувається двічі на місяць – 15 та 28 числа кожного місяця. Витрати на підтримку внутрішньо переміщених осіб цього року можуть додатково збільшити на 16,5 млрд. грн.

widgets (1)

Джерело.

Close