facebook

Повістка у поштовій скриньці: що буде, якщо їх проігнорувати

Повістка, передана через родичів не має юридичної сили. Мобілізація в Україні триває і все частіше військовозобов’язаним чоловікам поштою надходять повістки із закликом з’явитися до Територіального центру комплектування (ТЦК).

До чого зобов’язує повістка, яку кинули у поштову скриньку, розповів речник Полтавського обласного ТЦК та СП майор Роман Істомін. Про це пише Телеграф.

Представник ТЦК підкреслив, що повістка вважається врученою лише тоді, коли вона підписана громадянином, якому адресована. “Залишена в поштовій скриньці, передана через родичів, сусідів тощо, повістка не має юридичної сили “, — наголосив Істомін.

Нагадаємо, що з 24 лютого 2022 року в Україні запроваджено військовий стан, у рамках якого триває загальна мобілізація. 27 липня рішенням Верховної Ради України вкотре було продовжено дію військового стану та загальної мобілізації до 15 листопада. Пвістку може отримати будь-який з чоловіків від 18 до 60 років, але це не означає відправку на фронт. Ті, хто мають законні підстави, за станом здоров’я або з інших причин, отримують відстрочку.

Джерело.

Close