facebook

Рабини звернулися до генпрокурора щодо зміни запобіжного заходу Коломойському — документ

Коломойський два місяці перебуває у слідчому ізоляторі.

Головні рабини України звернулися до генерального прокурора Андрія Костіна щодо зміни запобіжного заходу бізнесмену Ігорю Коломойському.

Про це свідчить звернення 23 головних рабинів з різних регіонів та міст України.

Рабини просять генпрокурора розглянути можливість зміни запобіжного заходу Ігорю Коломойському, який вже майже два місяці перебуває у слідчому ізоляторі, на не пов’язаний із триманням під вартою.

Звернення рабинів до генпрокурора
У зверненні рабини звертають увагу генпрокурора на благодійницьку діяльність Коломойського, який системно підтримував єврейську громаду в Україні та інших країнах.

Звернення рабинів до генпрокурора
Також у зверненні йдеться про особистий внесок бізнесмена у збереження територіальної цілісності України, стабілізацію кількох ключових регіонів на сході країни під час і після Революції Гідності.

 

рабини звернулися до генпрокурора
“Не буде перебільшенням зазначити, що, значною мірою завдяки його позиції та зусиллям на посаді голови Дніпропетровської обласної державної адміністрації у 2014-2015 роках, схід України уникнув долі Донецька та Луганська”, — йдеться у документі.

Рабини звернулися до генпрокурора щодо Коломойського
В заяві зауважують, що Ігоря Коломойського не підозрюють у вчиненні будь-яких злочинів проти нацбезпеки або у причетності до насильницьких злочинів і звертають увагу на те, що бізнесмену скоро вже 61 рік та він має не найкраще здоров’я.

Вони пишуть, що перебування людини під вартою в такому випадку виглядає необґрунтовано та несправедливо.

“Виходячи з цих фактів ми дійсно не розуміємо реальні підстави затримання шановного пана Ігоря Коломойського і просимо розглянути його стан з точки зору гуманності, неупередженості та можливості застосування запобіжного заходу не пов’язаного з триманням під вартою”, — підсумовують рабини.

Як прокоментував лист до генпрокурора один з його підписантів, Головний рабин Дніпропетровського регіону Шмуель Камінецький, вони не розуміють реальної необхідності тримання під вартою Коломойського, “який виконував та виконує й на даний час всі вимоги слідства й суду, та вже тривалий час постійно проживає в Україні і не виїжджав за її межі навіть в умовах повномасштабної війни”.

 

Джерело.

Close