facebook

Ось вам і “Оберіг”: ТЦК розпочали вилов військовозобов’язаних через податкову – всіх здають

Тепер військкоми протягом кількох днів зможуть дізнатися все про будь-якого чоловіка
Державна податкова служба розпочинає обмін даними з електронним реєстром військовозобов’язаних. Про це заявили в Міністерстві оборони після набрання чинності 18 жовтня наказу №494/446.

Відповідно до документа, ДПС України протягом 90 днів має надати всю інформацію про чоловіків до електронного реєстру військовозобов’язаних.

Тепер ТЦК та СП можуть направити запит до Державної податкової служби, а ті у відповідь мають протягом трьох днів надати інформацію про військовозобов’язаного чоловіка, зокрема:

Реєстраційний номер облікової картки платника податків із Державного реєстру або серія (за наявності) та номер паспорта (для осіб, які за своїми релігійними переконаннями відмовляються від прийняття реєстраційного номера облікової картки платника податків відповідно до закону).
Прізвище, ім’я, по батькові фізичної особи (за наявності).
Адреса заявленого/зареєстрованого місця проживання (місця перебування) фізичної особи (за наявності такої інформації).
Дата прийому на роботу (за наявності).
Нагадаємо, у реєстрі відображатимуться всі персональні дані військовозобов’язаних резервістів/призовників (номери телефонів, електронні адреси, відомості про місце роботи, освіту, родинні зв’язки, паспортні дані, закордонні відомості).

“Оберіг” вже наповнений на 90% і повноцінно запрацює найближчим часом. Мета реєстру – спростити виявлення українців, які не стоять на військовому обліку, прискорити процедуру надання УБД, пільг для родичів загиблих та тих, хто отримав інвалідність на війні.

Джерело.

Close