facebook

Пeкучий біль та гіpкий смуток… загинула бойова медикиня Надія Смук…

У понеділок, 6 листопада, на Буковині «живим» коридором зустрінуть бойову медикиню Надію Смук. Про це повідомив голова Кадубовецької громади Микола Катеринчук.

«Зустріч Надії Смук, Героїні, яка загинула за кожного з нас, відбудеться в понеділок, 6 листопада, орієнтовно о 16:00 – 17:00 год. за наступним маршрутом: Чернівці – Садгора – Заставна – Чуньків – Василів. Закликаю всіх гідно зустріти та провести в останню путь назавжди відважну, хоробру, сміливу Героїню Надію!» – написав голова громади.

За даними, UPMP, Смук Надія Дмитрівна народилася у 1983 році. Проживала у селі Василів Чернівецької області, де навчалася у місцевій школі. У 2002 році завершила Чернівецький педагогічний коледж імені Юрія Федьковича.

Певний час жила і працювала у Варшаві.

Була активною учасницею Клубу українських жінок, який було створено у травні 2014 році з ініціативи фонду «Наш вибір» (з 2022 року – фонд Український дім). Брала участь у майстер-класах, їздила у робочі візити з клубом та публікувалася у газеті «Наш вибір».

В часи пандемії коронавірусу Надія повернулася додому на Буковину, де працювала репетитором польської мови, а також вчителем у сусідньому селі Кулівці у школі І-ІІ ступенів, яка є філією Репужинецького опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів.

Після початку повномасштабної російської агресії активно брала участь у волонтерстві.

У липні 2022 року вирішила добровільно вступити у лави Збройних Сил України, де виконувала завдання старшого бойового медика.

Джерело.

Close