facebook

Водії в сказі: копи почали штрафувати за права на рівному місці

Водія оштрафували за пред’явлення посвідчення водія в “Дії”.

З недавніх пір в Україні зросла кількість документів, які тепер можна зберігати в електронному вигляді за допомогою додатку “Дія”, включаючи посвідчення водія. Однак, не дивлячись на це, поліція уперто відмовляється визнавати це нововведення.

Як повідомило видання “Дорожній адвокат”, в Україні зафіксовано випадки штрафування водіїв за використання цифрової копії паперових прав. Один із таких випадків трапився нещодавно в місті Овруч Житомирської області. Після зупинки автомобіля поліцією на вимогу патрульних водій намагався пред’явити своє посвідчення водія через додаток “Дія”, але оригінального документа при собі не мав.

Інспектори вирішили, що це є порушенням п.2.1а Правил дорожнього руху й оштрафували його за ч.1 ст.126 Кодексу України про адміністративні правопорушення на 425 гривень за непред’явлення паперових водійських прав.

Хоча водій міг би просто заплатити штраф, він вирішив оскаржити його у суді. У результаті в суді було встановлено, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №956 від 23.10.2019 року, цифрову копію документа можна використовувати без необхідності пред’явлення оригіналу. У кінцевому підсумку штраф було анульовано, а справу закрито.

Джерело.

Close