facebook

Надзвичайний холод пре в Україну на тлі дощу, шалений снігопад рине в цих областях: коли мороз перетне -11 градусів

Синоптики кажуть про наближення холодної погоди. Хоч вона й вируватиме окремими морозними вкрапленнями, проте конкретні дні здатні будуть приголомшити українців холодом і снігом.

Як інформує “РадіоТрек”, зима 2023-2024 в Україні, за всіма прогнозами, очікується схожою на торішню — без сильних морозів, хуртовин і рясних снігопадів. Про це каже прогноз погодного сайту Wisemeteo.

Опадів буде небагато, а середня температура триматиметься на 0⁰С — це трохи нижче, ніж торік.

Справжня зима почнеться приблизно 1 грудня — тоді стовпчик термометра опуститься до -2⁰С.

Синоптикиня Українського гідрометеорологічного центру Наталія Птуха розповіла, що сніжного грудня в Україні не буде, а з опадів здебільшого йтимуть дощі та мокрий сніг. Затяжна осінь не означає, що затяжною буде і зима, але треба бути готовим до погодних примх.

Погода в грудні 2023

Середньомісячна денна температура грудня буде -1⁰С, вночі варіюватиметься від 0⁰С до -8⁰С. Найвища температура грудня – +7⁰С. Рясних опадів протягом грудня не буде.

Погода в січні 2024

У січні середня температура буде вищою — на 0⁰С. Будуть невеликі коливання: вночі від 0⁰С до -5⁰С, вдень — може підніматися до +5⁰С. Ймовірні окремі холодні дні зі зниженням температури до -7⁰С до -10⁰С. Великої кількості снігу чи інших опадів у січні також не очікується.

Погода в лютому 2024

Лютнева погода нагадуватиме січневу, але вночі все-таки похолодає: температура може опускатися до -11⁰С. Опади будуть також незначними.

Джерело.

Close