facebook

Обіцянки виявилися “пшиком”: підвищення зарплат для багатьох українців відклали

Стало відомо, кому не підвищать зарплату.

Рішення щодо підвищення зарплат для працівників освіти в Україні тимчасово відтермінується згідно з офіційною інформацією, оприлюдненою на порталі one.ua.

За даними народної депутатки від фракції “Європейська Солідарність” Ніни Южаніної, уряд прийняв рішення відкласти впровадження нових методів оплати праці до 2024 року.

Згідно з проєктом постанови уряду, що був оприлюднений для громадського обговорення на порталі Федерації профспілок України, “заморожування” рівня зарплати для вчителів передбачає призупинення чинності постанови Кабінету міністрів України від 10 липня 2019 року до 31 грудня 2024 року через обмежені фінансові ресурси, спричинені воєнним станом.

Попередня постанова №822 передбачала розрахунок зарплат на основі мінімального розміру посадового окладу (ставки зарплати) працівника освіти у розмірі чотирьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб. Ця постанова була чинною протягом 2020-2023 років і мала вступити в силу з 1 січня 2024 року.

Однак у новому проєкті Закону України “Про Державний бюджет на 2024 рік” відсутні видатки на встановлення мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівника І тарифного розряду Єдиної тарифної сітки. Замість цього Міністерство освіти планує розробити нові схеми оплати праці до 2025 року, переглядаючи систему надбавок і доплат для забезпечення балансу між фінансовими можливостями державного та місцевих бюджетів. Наразі цей процес відкладено на невизначений термін.

Джерело.

Close