facebook

“Євро стрибнуло до психологічної межі, долар зробив щось неймовірне”: курс валют сколихнув обмінники, чи пора міняти гроші…

За підсумками торгів на міжбанківському валютному ринку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на четвер, 16 листопада, на рівні 36,2643 грн/$, порівняно із 36,3171 грн/$ у вівторок.

Як інформує “Бізнес-Цезор“, курс гривні у середу укріпився щодо долара США, але знизився щодо євро.

Водночас курс гривні до євро впав одразу на 45 копійок – до 39,3939 грн за євро.

Нагадаємо, Національний банк оголосив про перехід до режиму керованої гнучкості обмінного курсу гривні із 3 жовтня, відмовляючись від фіксованого курсу гривні, який діяв від початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого 2022 року.

За цього режиму офіційний курс визначатиметься на міжбанківському ринку, а не встановлюватиметься директивно Національним банком. Водночас НБУ і далі контролюватиме ситуацію та на постійній основі компенсуватиме структурний дефіцит іноземної валюти на міжбанківському валютному ринку.

Зокрема, чистий продаж доларів Національним банком у перший тиждень жовтня, коли відбувся перехід до режиму керованої гнучкості курсу, зріс до рекордних $1,15 мільярда. У наступні два тижні чистий продаж доларів Національним банком складав $575 млн та $735,3 млн відповідно.

Джерело.

Close