facebook

Був родом із Маріуполя: у боях за Україну загинув студент-другокурсник Дмитро Яременко. Фото

У боях за Україну віддав життя 18-річний воїн Дмитро Яременко. Юнак народився у Маріуполі, на початку повномасштабного вторгнення РФ разом з родиною він перебрався до Вінниці, де здобував вищу освіту.

І ледь досягнувши повноліття, Дмитро став на захист рідної країни, свій останній бій Герой прийняв на Луганщині. Про загибель Дмитра Яременка повідомили в його альма-матер – на кафедрі журналістики Вінницького державного педагогічного університету імені Михайла Коцюбинського.

“Україна втрачає найкращих… Загинув у боротьбі з російськими загарбниками наш другокурсник-журналіст Дмитро Яременко. 18 років – вік, щоб жити, любити і творити. Назавжди у серцях. Вічна слава Герою!” – йдеться у повідомленні.

Дмитро Яременко народився 2 лютого 2005 року в українському Маріуполі, що на Донеччині. Вочевидь, саме біль за свою країну та рідне місто, зруйноване та спаплюжене російськими загарбниками, і змусив молодого студента стати до лав українського війська. І боронити рідну землю до останнього подиху.

Свій останній бій Герой прийняв, виконуючи бойове завдання на Сєвєродонецькому напрямку.

“Неймовірно хоробрий, сміливий, принциповий. Викладачі та одногрупники знали його як відповідального, талановитого, ерудованого студента, надійного та чуйного друга, патріота рідної України”, – згадують про Дмитра в університеті, де він навчався.

Джерело.

Close