facebook

Вона реально безстрашна була! Ридає вся Україна: важка втрата – віддала життя за державу, таких одиниці!

Життєвий шлях української військової медикині, сержанта Збройних Сил України Катерини Ступницької дослідили вихованці Обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою у місті Острог імені Костянтина Івановича Острозького.

Після початку широкомасштабного нападу російської федерації на Україну сержант Катерина Ступницька у складі своєї військової частини брала участь в обороні Києва. У надважкі перші дні вторгнення вона, не шкодуючи сил і здоров’я, рятувала поранених українських воїнів.

«Катя на собі цілий день виносила «двохсотих» і «трьохсотих». Таке маленьке дівчатко таких дядьків витягувало і під такими обстрілами — я б не повірив, якби сам не бачив. Зокрема, і командира взводу. Поранених евакуювали на машинах до лікарень. Вона реально безстрашна була, такий сильний дух у неї», — згадував танкіст 14-ї ОМБр Василь Швець.
Катя на собі цілий день виносила «двохсотих» і «трьохсотих». Таке маленьке дівчатко таких дядьків витягувало і під такими обстрілами — я б не повірив, якби сам не бачив. Зокрема, і командира взводу. Поранених евакуювали на машинах до лікарень. Вона реально безстрашна була, такий сильний дух у неї, — згадував танкіст 14-ї ОМБр Василь Швець.
Пізно ввечері 8 березня 2022 року під ворожий ракетно-бомбовий удар потрапив медичний пункт, поряд з яким перебувала Катерина Ступницька. Відшукати її тіло вдалося лише на ранок наступного дня. 12 березня Катерину Ступницьку поховали у рідному селі Залізниця Корецького району Рівненської області.

19 березня 2022 року указом Президента України Катерині Ступницькій було присвоєно звання Героя України посмертно. Пам’ять героїні гідно вшановано. 1 вересня 2022 року її ім’ям назвали школу, де навчалась військова медикиня. На честь Катерини Ступницької названі вулиці у місті Корець та у Києві, ухвалено рішення про те, що одна з вулиць нового мікрорайону «Гармонія» в Рівному також матиме її ім’я.

Джерело.

Close