facebook

Поїхав у перший день вторгнення: у боях за Україну загинув працівник мерії Любліна…

На фронті під час виконання бойового завдання загинув молодший сержант Микола Мялковський. 28-річний уродженець Луцька до повномасштабного вторгнення працював у мерії Любліна, навчався в Люблінському католицькому університеті.

Про загибель Героя повідомило Polskie Radio. Колеги Миколи Мялковського розповіли, що хлопець поїхав в Україну відразу після повномасштабного вторгнення РФ.

Вікторія Герун з відділу стратегії та підприємництва мерії Любліна, де працював Микола, зазначила, що він був одним з 80 тисяч чоловіків, які повернулися в Україну після початку великої вlйни.

“Перед 24 лютого ми про це говорили, і Микола мені сказав, що якщо почнеться вlйна, він піде воювати. Він не міг вдавати, що нічого не відбувається, і працювати нормально”, – згадує Вікторія.


А коли повномасштабна вlйна таки почалась, хлопець приєднався до 100 окремої бригади територіальної оборони.

24 лютого Микола Мялковський ще був на роботі в мерії, він закрив усі поточні справи і вночі поїхав в Україну, щоб приєднатися до захисників батьківщини.

“24 лютого 2022 року я отримала від нього СМС: “Перепрошую, я закриваю всю документацію, беру усю відпустку, яка залишилась, і відпустку власним коштом, якщо війна затягнеться”, – розповіла Вікторія Герун.

Пам’ять Миколи Мялковського вшанував мер Любліна Кшиштоф Жук.

“Він працював у відділі стратегії та підприємництва, відповідав за проєкти академічної співпраці. З початком повномасштабної вlйни пішов захищати Батьківщину й боротися за свободу. На жаль, він заплатив найвищу ціну. Пам’ять і шана Герою.Висловлюю співчуття рідним та близьким Миколи. Нехай спочиває з миром. Вічна пам’ять”, – написав в мережі мер Любліна.

Джерело.

Close