facebook

В Україні ще не бачили такої жахливої негоди, пре нещадний снігопад і дощ: мороз у -19 градусів суне в цю область

Експерти кажуть про те, що не варто розраховувати на сильне потепління. Українцям слід бути готовими до продовження морозних часів із снігопадами.

Як інформує “РБК-Україна”, погода в Україні завтра, 7 грудня, буде морозною у більшості областей. Очікується сніг, місцями дощ.

За прогнозами синоптиків, завтра в Україні хмарно з проясненнями. Вдень на півдні, у центрі та у Донецькій області сніг і дощ. На Закарпатті та Прикарпатті очікується сніг. На решті території нашої країни – без істотних опадів.

Вдень в Одеській, Миколаївській, Кіровоградській та Дніпропетровській областях місцями налипання мокрого снігу. На дорогах – ожеледиця.

Стовпчики термометрів на півночі вдень покажуть -1 -6 градусів, а вночі -5 -10. На решті території температура повітря вдень буде від -3 до +2, а на півдні до +5 градусів. Вночі температура очікується у межах -1 -6 градусів.

Погода у Києві

У столиці завтра хмарно з проясненнями, але без істотних опадів. Вітер північно-східний зі швидкістю 7-12 м/с.

Температура повітря вдень буде від -2 до -4, а вночі у Києві від -6 до -8 градусів.

Нагадуємо, що кандидат географічних наук, метеоролог Ігор Кібальчич пояснив, що у другій половині першої декади та протягом другої декади місяця очікується розвиток потужного Сибірського антициклону. Передбачається, що його виступи охоплюватимуть практично всю територію Північної Азії та Східної Європи.

“Тому орієнтовно, після 5-7 грудня внаслідок вторгнення холоду з Центральної Азії, почнеться істотне зниження температури повітря до -13…-7 °С у нічний час і до -8…-2 °С вдень. У північних, північно-східних та північно-західних областях часом морози можуть зміцніти до -20…-14 °С”, – прогнозує Ігор Кібальчич.

За його даними, холодна погода триматиметься до двадцятих чисел грудня, а потім потеплішає до відлиги.

Джерело.

Close