facebook

Долар зруйнував українцям усі плани, курс валют сьогодні сколихнув ринок валюти

Українці, які намагалися за робити на постійному подоржчанні долара, тепер можуть кусати лікті, адже вартість американської валюти щодо гривні продовжує зменшуватися.

Готівковий курс долара до гривні в банках України у середу, 27 грудня, подешевшав на 5 копійок – до 38,11 грн за долар в середньому. Продати американську валюту в банках сьогодні можна в середньому за курсом 37,55 грн за долар.

Як інформує “УНІАН”, середній курс євро до гривні сьогодні не змінився і складає 42,00 грн за євро. Продати європейську валюту можна за курсом 41,30 грн за євро.

Середній курс долара у валютних обмінниках Києва сьогодні незначно подешевшав на 2 копійки – до 38,08 грн/дол. (продати долар можна за 38,00 грн). Курс євро ж в обмінниках подешевшав на 2 копійки, до 41,95 грн/євро (курс продажу – 41,75 грн/євро).

Національний банк України на середу, 27 грудня, встановив офіційний курс долара до гривні на рівні 37,37 грн/дол., тобто гривня зміцнилася на 15 копійок порівняно з попереднім показником. Офіційний курс НБУ щодо євро на середу встановлений на рівні 41,15 грн/євро, тобто гривня зміцнилася на 21 копійку порівняно з учорашнім курсом.

Як йдеться у матеріалі, в інвестиційній компанії Dragon Capital прогнозують, що НБУ планує з часом збільшувати діапазон коливань курсу гривні та забезпечувати відповідність загальної динаміки курсу макроекономічним умовам. Аналітики очікують, що курс гривні до долара США у 2024 році буде на рівні 37,3 грн/дол. в середньому за рік та 39 грн/дол. на кінець року.

Джерело.

Close